The story continues

Pete's Backpackers Resort is echt een prima plek, niet duur en erg aardige mensen. Het bestaat uit 3 afzonderlijke gebouwen met keuken, badkamer en wc. Er is een grote tuin met 2 enorme mangobomen en een volleybal net. Alleen heeft niemand een bal, dus er wordt niet veel gebruik van gemaakt. Er is een patio met een groot tv scherm. Als je wilt kun je gratis dvd's lenen bij de receptie. Verder is er nog een klein grasveld met een zwembad. Voor de belangstellenden: ze hebben een website (zelf nog niet op gekeken: www.petescairns.com.au). Helaas gaan ze vanaf zaterdag dicht een paar maanden dicht, dus als ik terug kom van mijn duikervaring op het rif moet ik op zoek naar een andere locatie.

 

(Ik heb nog geen foto's gemaakt, maar dat komt nog)

Zondag heb ik niet zo heel veel bijzonders gedaan. Ik was rond een uur of 11.00 ingecheckt en had meteen een duikcursus geboekt. Even wat boodschapjes gedaan en een globale indruk van Cairns opgedaan. Je kunt hier trouwens onwijs lekkere verse sapjes kopen...mmmm

Beetje gelezen en 's avonds aangesloten bij de BBQ. (ja je leest het goed, maar ze hadden ook erg lekkere salades. De kip was trouwens ook goed te eten). Verder met wat mensen zitten kletsen.

Maandag 20-9

Ik was enorm vroeg wakker en kon niet meer slapen, dus ben ik om een uurtje of 06.00 opgestaan. Het leek me wel lollig om een keer een zonsopgang te zien in plaats van een zonsondergang. Het is een kleine wandeling naar de Esplanade (ca 15 min.). Je zou verwachten dat het rond dat tijdstip enorm rustig is, maar dat bleek niet het geval. Er was een ware stormloop van snelwandelaars en hardlopers.

Zonsopkomst:

De Esplanade is een lange weg die langs het 'strand' loopt. Je kan niet echt spreken van een strand. Het is een heel smal strookje zand en het water is erg ondiep. Bij eb houd je alleen een soort moerassige modder over, waar veel trekvogels op af komen. De enige vogel die ik herkende was de Australische Pelikaan. Die ziet eruit als een gewone Pelikaan, maar dan kleiner. Als de Siberische winter begint komen hier echt duizenden vogels aanvliegen, maar dat duurt nog een maandje. Op dit moment zijn er rond dat tijdstip meer snelwandelaars dan vogels (zal daarna wel andersom zijn of ze moeten met een paraplu lopen ;)

In plaats van het strand is er een soort van zwembad aan het water ' The Lagoon' Hier ben ik lekker van het zonnetje gaan genieten. Was helemaal prima. En....ik ben niet verbrand. Een dikke laag Australische 30+ doet wonderen!

The Lagoon:

Daarna ben ik Cairns gaan verkennen. Er is hier een enorme winkeldichtheid, dus genoeg te zien. Er is een klein winkelcentrum aan de pier en een grote aan de andere kant van het centrum, enorm veel bars, booking centres, eetgelegenheden en souvenirsshops. Wat ik nodig had was een usb kabel, want die ben ik dus vergeten. Dit gaf mooi de gelegenheid om het centrum minstens 3 keer op en neer te lopen. Eerst van het welbekende kastje en vervolgens naar de evenzo bekende muur. Maar de aanhouder wint. De kabel bleek toch te kopen in de buurt van het kastje (heb ik alvast een kleine training gedaan voor de Milford track).

's Avonds gegeten bij de Woolshed. Je kunt bij Pete's voor deze tent een dinner voucher krijgen. Dit betekent dat je gratis een Backpackers meal kunt halen (een pastavariant of Chili con Carne). Je kunt ook een ' upgrade' doen en iets van de kaart uitzoeken. Ik heb dus voor 4 Aus dollars een heerlijke vegetarische Nachoschotel gehaald (ong. 2,5 euro) en nog heerlijk gegeten ook. Het leek me niet verstandig om weer iets met vlees te nemen. Zal je net zien. Heb je je in je duikpak gehezen. Besluiten je darmen om te gaan protesteren tegen al het dierenleed en zo snel mogelijk van de inhoud af te willen.....

's Avonds niet veel bijzonders gedaan.

Vandaag (dinsdag 22-9) mijn eerste dag van de duikcursus gehad. Echt supergaaf.

Even in het kort: de eerste twee dagen instructies in het zwembad en vervolgens 3 dagen en 2 nachten met een boot op het Great Barrierreef op. Het belooft in ieder geval heel gaaf te worden, met enorme schildpadden en zelfs haaien.... (SLIK!). We gaan ook een nachtduik maken. Ben benieuwd, maar hierover later meer.

(O ja mam, de nachtduik is onder begeleiding hoor! En de haaien houden niet van mensenvlees. En anders gooi ik gewoon de natuurlijke chemische wapens in de strijd en doe mijn flippers uit. Het kan dan twee kanten op: Mr. Shark reageert zoals Barbos en gaat mijn tenen likken en geef toe, dat is op zijn zachts gezegd een bijzondere reactie. Meer waarschijnlijk is dat ie doet wat iedereen zou doen, namelijk wegwezen! So, no worries!)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer