The Eagle has landed

Na nog even door mijn moeder verwend te zijn met een lekker ontbijtje en een vitamine shot kon eindelijk de reis beginnen. Het inchecken ging vrij snel (kan ook niet anders als je veel te vroeg bent). Ik hoopte op een plaatsje bij de nooduitgang, maar kwam nog een cm of 20 te kort. Helaas. Ik had wel een relaxed plekje bij het gangpad dus dat was ook prima.

De vlucht was goed. Heb me uitstekend vermaakt met de nieuwste en de tijd 'vloog'  voorbij. Bij het uitchecken in Hongkong zag ik twee dames die duidelijk uit de buurt van Alkmaar kwamen (vond ik). Ik wist dat de moeder van een collega van mijn zus (Anita) ook in het vliegtuig zat. Niet geschoten is altijd mis, dus ik vroeg aan een van de dames: Bent u de moeder van Anita. En jawel. Goed geschoten. Het bleek de moeder van Anita.

Zij gingen ook naar Kowloon dus we hebben samen de express trein gepakt. Vanaf het station ging ik met de taxi naar het guesthouse waar ik mijn dagkamer had. Je krijgt daar een taxi toegewezen. ' Mijn' taxichauffeur snapte echter niet waar hij heen moest, ondanks plattegrond met chinese tekens. Er waren nog 2 anderen voor nodig om uit te leggen hoe hij moest rijden. Enigszins ongemakkelijk ben ik toch maar ingestapt.

(kon ik meteen mijn beschermengel testen). Het bleek allemaal in orde. Na 10 min. stond ik voor het Lee Gardens Guesthouse. Het woordje Garden is in dit geheel een kleine overstatement, aangezien het om een benauwd gebouw gaat in een zeer druk gedeelte. Het is volledig ingericht op de gemiddelde lengte van een Hongkong Chinees. Wat ik voor de nooduitgang te kort kwam, had ik hier te veel.

Omgeving Lee Gardens Guesthouse

's Middags sightseeing Hong Kong. Ik heb over de boulevard gelopen (zie ook volgende sterke verhaal) en ben naar de Victorian Peak gegaan. Dit is een berg van 363 mtr boven zeeniveau waar je een geweldig uitzicht hebt op HongKong. Je kunt daar komen door met de Star Ferry naar Hongkong Island te gaan (als je duur wilt shoppen kun je je hier prima uitleven) Vervolgens pak je een bus naar Lower Peak en ga je met een soort van treintje dat als sinds ca. 1880 rijdt met een hoek van volgens mij minstens 45 graden richting de echte Peak

Skyline Hongkong Isand

Met de Ferry naar Hongkong Island

Uitzicht vanaf Victorian Peak

Nog meer uitzicht


Verder nog een beetje rondgewandeld en weer terug gegaan naar het vliegveld.

Ook hier ging alles prima. Weer een plaatsje bij het gangpad, weer goeie films en weer vloog de tijd voorbij.

Na een zeer uitvoerige bagage check (toch wel een beetje genant als zo'n douanier je rugzak uitpakt en bij de eerste graai een handvol strings naar buiten trekt....) kon ik eindelijk beginnen. Vervolgens ben ik met Anita (die nog even op mij hadden gewacht)naar Pete's Backpackers resort gegaan.

In het rijtje van de nutteloze feitjes heb ik voor jullie:

- het is 9284 km van Shiphol naar Hongkong. Dit is 11 uur vliegen

- in Hongkong was het 30 C (heerlijk)

- Van Hongkong naar Cairns 5572 km en dit is 6 uur en 3 kwartier vliegen

- Zoete aardappelsoep bij Lost City Snacks op het vliegveld is echt niet te eten

- Cairns: 30 C en een heerlijk briesje

- tijdsverschil Cairns- Nederland 8 uur

- een snelle computer is een verademing!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer