Taupo en Tongariro crossing

Na mijn Waiotapu wonderland ervaring de 'eggy-smell' ontvlucht en naar Taupo gegaan. Dit is ongeveer een uurtje met de bus. Van een verkoudheid ben ik in een enorme stijve nek belandt, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb hier trouwens weer een leuk hostel gevonden, de YHA. Ook hier weer een aanrader.

De eerste dag heb ik een beetje gerelaxed, een extra fleece gekocht en ben ik naar de Huka falls gelopen. Een mooie wandeling langs de rivier waarbij je bij een indrukwekkende waterval uitkomt. Ik geloof dat er per seconde ong 300 kubieke liter water doorheen gaat. Een stukje verderop was de Honey Hive. Een honingwinkel/-informatiecentrum. Hier ontdekte ik dat er ook een bus terug was wat ik wel een goed idee vond, aangezien ik de volgende dag de Tongariro Crossing ging lopen. Onder het genot van een honingijsje heb ik de 'Magic bee movie' bekeken. Helaas niet helemaal want de Hotbus stond al weer voor de deur.

De volgende ochtend vroeg op. Ik werd om 6.20 opgehaald om naar de Tongariro Crossing te gaan. De mooiste dagwandeling op de wereld. Als je goed weer hebt........

Het eerste stuk was vrij relaxed maar daarna is het klimmen geblazen. Het was echt heel erg steil en het viel niet mee het pad in de gaten te houden. Het is allemaal vulkanisch gesteente en dat is erg licht en onstabiel. Hier en daar was het best wel eng. Maar als je eenmaal op de top zou het welverdiende uitzicht zijn. En in mijn geval: MIST.

Over de top moest ik weer een heel steil stuk naar beneden. Hier lag een zandachtige substantie en had je helemaal geen houvast. Je moest echt je voeten heel voorzichtig neerzetten om niet weg te glijden. Als je eenmaal gaat glijen loop je het risico dat je de rest in hoog tempo in enigszins horizontale positie naar beneden gaat. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Op de top was het enorm koud en er lag zelfs nog sneeuw. Helaas heb ik de mooie uitzichten moeten missen, maar hier en daar als de wolken een beetje wegtrokken kreeg je toch wel een aardig idee van de omgeving.

De top:

Emerald lakes:

Voor de verzameling:

Blue lake:

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer