Meet Mr. Singh

Een kleine annekdote:

Zoals al gezegd, was ik een wandelingetje aan het maken op de boulevard. Aldaar werd ik aangesproken door een vriendelijke meneer met Tulband. Ik neem aan een Indier. Hij begon met ' excuse me'. Uit gewoonte kijk ik op en begint hij meteen een verhaal over dat ik erg vriendelijk en gelukkig ben en iemand  met een groot hart maar ik ook teveel nadenk. Enigszins verbluft blijf ik staan waarop hij nog een stapje verder ging en mij vertelde dat ik 99.5 wordt, een gelukkig leven zal leiden en binnen een maand de man van mijn leven ontmoet (hahaha) en dinsdag vooral niet op de boulevard in Hongkong moet gaan lopen (was ik niet van plan)

Dit overschreidt niet bepaald het niveau van de gemiddelde horoscoop van een weekblaadje en om te bewijzen dat hij echt de toekomst kon voorspellen schreef hij  hij iets op een papiertje en drukte dit in mijn hand. Ik moest een bloem en een cijfer tussen de 5 en 9 noemen. Het eerste wat in mij op kwam was een roos en een 5. De 5 mocht niet want het moest tussen de 5 en een 9. Ok, dan een 7.

Dit bleek ook op het papiertje te staan (het spelletje met de meest genoemde antwoorden is ook hier door gedrongen).

Ik was het inmiddels een beetje zat (ook mijn vriendelijkheid kent grenzen) en begon het gesprek af te sluiten. Vervolgens kwam de aap uit de mouw en roept hij: Give me money.

Pardon? Om niet meteen heel bot over te komen vroeg ik nog hoeveel. '700,- dollar'

Zijn waarzeggende talenten zijn duidelijk onvoldoende ontwikkeld. Ik mis nog de  aspecten humor en Hollandse zuinigheid. Nadat ik was uitgelachen heb ik hem een vriendelijk klopje op de schouder gegeven en toch maar het gesprek beeindigd. Ik hoop voor hem dat hij binnenkort opnieuw een cursusje gaat volgen....

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer