Auckland

Hallo Luitjes,

Hoe staat het leven in Nederland. Bedankt voor alle leuke mailtjes en reacties.

Ik ben gisteren aanbeland in Auckland. Slechts enkele uurtjes vliegen van Melbourne, maar het tijdsverschil is 3 en 11 uur met Nederland.

Ik kan eindelijk met jullie meevoelen wat het weer betreft, want de regen komt hier met bakken tegelijk uit de lucht. Mijn eerste indruk is dan ook een grauwe, grijze stad. De geroemde uitzichten zijn dan ook beperkt tot een zicht van 25 meter met als resultaat een groot wolkendek (ok ik overdrijf een beetje....)

Auckland vind ik niet echt een geweldige stad (wat ongetwijfeld ook met het weer te maken heeft) en heb dan ook besloten om hier zo snel mogelijk weer vandaan te gaan.

Vandaag heb ik een orientatie bustrip gemaakt, georganiseerd door Stray en gratis (bij ondere bedrijven 35,- NZ dollars). Deze bus deed alle plaatsen aan die ik vandaag wilde zien en aangezien het regende besloot ik van de gelegenheid gebruik te maken. Het was leuk en informatief en een goede gelegenheid om met wat mensen in contact te komen en informatie te vergaren. Uiterraard was er ook half uurtje promotiepraat. Maar als je nog op zoek bent naar een busreis of georganiseerde trip is dat natuurlijk prima.

Ik heb een 'Travelpass' gekocht voor 12 dagen. Dit is sec van A naar B zonder georganiseerde trips of gidsen. De dingen die ik wil doen regel ik zelf ter plekke.

Morgen wordt mijn eerste reisdag. Ik ga naar Paihia, oftewel de Bay of Islands.

Je kunt daar o.a. duiken (Rainbow Warrior), zwemmen met dolfijnen en een eiland cruise doen.

Daarna ga ik naar Withianga in de Coromondel region. Hier zijn allerlei wandelingen (Cathedral Cove) mogelijk en het hotwater beach (je graaft een kuil, die vult zich met warm water en je hebt je eigen bad).

De volgende etappe wordt Rotorua voor wat Maori cultuur en waarschijnlijk whitewater rafting. Het zag er nogal spectaculair uit. Een verval van 7 meter en moeilijkheidsgraad 5 (de zwaarste, 6 is al illegaal). Als ik dit overleef ga ik naar Taupo voor mijn eerste Skydive. Dat wordt een hele zelfoverwinning. (Het is een tandemvlucht dus hopelijk duwt mijn 'instructeur' me uit het vliegtuig ....:-(

Het volgende plan is de Tongariro Crossing. Dit is een dagwandeling van 17 kilometer langs allerlei gekleurde kratermeren waarvan enkele de 'aangename'  geur van rotte eieren hebben. Hopelijk maakt het uitzicht dit een beetje goed.

Na al dit adrenaline geweld is het weer tijd voor een paar stadse dagen in Wellington.

Dit was het wel voor dit moment. Geen foto's dit keer. Ben je benieuwd naar mijn uitzicht? Ga dan even naar buiten, kijk omhoog en voila!

Liefs,

Eugenie

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer